May 10, 2007

O 9 zi

O altă zi normală în care individul Cornel P. s-a trezit de dimineaţă, a mâncat aceleaşi mezeluri ca în fiecare zi, a băut ca de obicei ceai şi a plecat la muncă. Cu un salariu mediu pe economie stă şi munceşte sau mimează această activitate, cu gândul că peste 10 zile se va duce la un bancomat şi îşi va retrage tot salariul de pe card. Sătul până peste cap de putoarea care îl înconjoară în fiecare zi, începând cu minoritarii tot mai majoritari din autobuz şi terminând cu vidul intelectual al colegilor de birou, Cornel P. se poate detaşa de aceste „bucurii” pentru că este îndrăgostit.
Se întoarce acasă cu speranţa că nu se va plafona profesional şi că într-o bună zi va reuşi să-şi îndeplinească toate visele. De ce să crezi că cei mai buni vor fi până la urmă primii când ştii că nu te numeri printre ei?
Mănâncă, se uită la ştiri, citeşte un ziar de doi bani, vorbeşte la telefon, citeşte şi scrie. Ce poate fi mai adevărat când individul Cornel P. scrie chiar în acest timp despre o 9 zi? Scrie despre o zi ca toate celelalte, o zi din care mai sunt două minute şi în loc să doarmă stă şi scrie. Aşteaptă … până când această 9 zi va deveni veche. Aşteaptă o 9 zi să o ia de la capăt. Cu acelaşi plictis şi monotonie din fiecare zi normală. Până când va face acest lucru individul Cornel P. nu ştie nici măcar el.

No comments: