October 02, 2008

Ars telefonica

În perioada 23 - 27 septembrie 2008, Grupul de Introspecţie Vizuală împreună cu Uniunea Artiştilor Plastici au lansat proiectul "Ars Telefonica" prin care câţiva artişti plastici români şi străini au trasnformat 6 banale cabine telefonice, din centrul Bucureştiului, în opere de artă.

Cabina telefonică din Piaţa Universităţii a fost transformată de echipa Studio Basar (Bucureşti) într-o instalaţie denumită "Ascultă oraşul. Priveşte oraşul" care oferea ocazia oricui ridica receptorul acelui telefon să asculte o poveste din anii '70 despre cum locul de întâlnire de la Universitate denumit "pomul cu vrăbii" a devenit "la fântână".




Pe bulevardul Dacia, în apropierea pieţei Romane, lucrarea lui Doerte Meyer (Germania) denumită "Ocupat" consta în două cabine telefonice în care au fost plantaţi arbori decorativi care ieşeau prin plafonul cabinelor.




Cabina telefonică de lângă Ateneul Român a fost transformată de Luca Frei (Malmo) cu ajutorul unor autocolante şi colaje grafice în lucrarea intitulată "Watch Out".

No comments: